Letterfeest | Lijn 3

Nu thema 6 ten einde is, vond ik het dit jaar tijd voor een letterfeest! Vorig jaar heb ik dit niet gedaan en af en toe vroeg ik mijzelf af waarom eigenlijk niet.

Dit jaar daarom voor mij en de kinderen wel een letterfeest! Vandaag ben ik er al een beetje over begonnen in de klas, eerst liet ik merken dat het morgen een speciale dag zou zijn waarop meteen de vragen kwamen: “Bent u morgen jarig juf?”. Later gaf ik aan dat het een feest zou worden, uit sommige hoeken hoorde ik al: “Zeker een ik-bof feest”.

© Malmberg | Lijn 3

Maargoed, geen ik-bof feest wordt het, maar we vieren morgen het Letterfeest! Ik ga in de ochtend een speurtocht uitzetten, de leerlingen zoeken buiten plaatjes uit de methode en schrijven op het antwoordenblad de woorden op. Uiteindelijk vormen de dik-gedrukte vakjes samen een zin.

Later op de dag kijken we met de klas of we de letters van de letterflat wel echt kennen, per kind worden er drie letters aangewezen en als ze die drie letters kennen krijgen ze een certificaat “Hoera al deze letters zijn aangeboden”. Ik noem het bewust geen diploma omdat er kinderen zijn die nog niet alle letters beheersen.

Uiteraard is er ook tijd voor een kleine traktatie om het feest compleet te maken!

Een eierkoek met letters erop gemaakt.

Wil jij ook de speurtocht uitvoeren met je groep? Hier vind je de bestanden!

Wil je een certificaat uitdelen? Dat blad download je hier: